WOZU ?
Cemu ?
Offenbarungen der Neuzeit
VERTRAUEN
INNERE STIMME / SEELE
Unutarnji glas / Dusa
INNERE STIMME / HÖREN
Unutarnji glas slabo cujan
STIMME DES GEWISSENS/GERECHTIGKEITSSINN
Glas svijesti
BEDEUTUNG DES ERDENLEBENS/SOZIALE ABGABEN/PFLICHTERFÜLLUNG
NEUBANNUNG / REINKARNATION
ZWEIFEL
Sumnja
PRÜFUNGEN
Iskusenje
JESUS CHRISTUS/ERLÖSER
Isus Krist
LIEBE / VEREINIGUNG
LJubav / sijedinjenje
LIEBE / MYSTERIUM
LJubav / Misterija
LIEBE / VERBLEIBEN
LJubav / postojanje
ZWEISAMMKEIT IN LIEBE
Zajednistvo u ljubavi
SINNLICHE LIEBE
Putena ljubav
WAS IST LIEBE ?
Sta je ljubav ?
EIGENLIEBE
Samoljublje
LIEBE ZU GOTT
LJubav ka bogu
LIEBET EINANDER
Volite jedni druge
LIEBE / HASS
LJubav / Mrznja
FREIER WILLE
Sloboda volje
GEDANKENTÄTIGKEIT/GEDANKENKONTROLLE
Razmisljanje
MATERIE / GEBANNTES BÖSES
Materia / zatoceno zlo
ERLÖSUNG DES BÖSEN
Spas od zla
ZULASSUNG DES BÖSEN
Dopusteno zlo
GEFÜHL FÜR GUT UND BÖSE
Osjecaj za dobro i zlo
HERKUNFT DES BÖSEN
Porijeklo dobrog i zla
DEPRESSIONEN / TRÄGHEIT
Depresije / Tromost
DEPRESSIONEN / LEID
Depresije / Patnja
GEMÜTSVERFASSUNG
Dusevna raspolozenja
LICHT UND WAHRHEIT
Svijetlost i istina
INHALT DER BIBEL
LJubavno ucenje
LEID IST LIEBE
Patnja je ljubav
LEIDENSZEIT
Vrijeme patnje
GEBET FÜR VERSTORBENE
Molitva za umrle
SELBSTBEHERRSCHUNG
Samosavladavanju
DIE RACHE IST MEIN
Osveta je moja
STUNDE DER ABRECHNUNG
Sat obracuna
GEIST UND KRAFT
Duh i Snaga
GÖTTLICHE FÜHRUNG
Bozije Upravljanje
GOTT IST DIE LIEBE
Bog je Ljubav
GOTT ALS LIEBENDER VATER
Bog kao najdrazi otac
ADAM / JESUS CHRISTUS
Adam / Isus Christ
GOTTES- NÄCHSTENLIEBE
Bog i ljubav prema bliznjem
ICH BIN MITTEN UNTER EUCH
Ja sam usred izmedju vas
GEBET
Molitva
WELTLICHE FREUDEN
Upozorenje od svijetskog Prijateljstva
WELTLICHE MACHT
Svijetska moc
ERZIEHUNG
Odgoj dijece ka vijerovanju
WISSEN
Znanje
DÄMONEN DES HASSES
Zao duh mrznje
HASS / AUSWIRKUNGEN
Mrznja / njeno dijelovanje
HASS / SATAN
Mrznja /  satan
KAMPF GEGEN ICHLIEBE
Bora protiv samoljublja
MARIENERSCHEINUNGEN
Pojavljivanje Marije
MARIENVEREHRUNG
LIEBE UND GLAUBE
LJubavi i Vijere
ZWECK DER NATURKATASTROPHEN
Svrha prirodnih katastrofa
NATURKATASTROPHEN / ANGST
Prirodne katastrofe / Strah
KATASTROPHEN/LIEBLOSIGKEIT
Katastrofe i rat
WELTENBRAND/KOSMISCHES GESCHEHEN
Svjetski pozar / Prirodna katastrofa
HINSCHEIDEN IRDISCHER MACHTHABER
Smrt zemaljskog vlastodrsca
LICHTERSCHEINUNG / RÄTSELHAFTE
Zagonetno ukazivanje svijetlosti
KREUZ JESU CHRISTI
Kriz IIsusov
DER STERN
Zvijezda
STERN IM ANZUGE
Nadolazeca zvijezda
STERN / TEMPERATUR
Zvijezda / temperatura
STERN / SENDUNG
Zvijezda / Poruka
UFO/COLUMBIAABSTURZ
ANTICHRIST/WIRKEN/BLENDWERK
Antikrist
NATURKATASTROPHEN
WORTE zur Echtheit der Texte
TEXTAUSZÜGE
ENDZEIT
WAHRHEIT GEJ 02_198,01
Istina VIE 02_198,01
kroatische / serbische Texte I
kroatische / serbische Texte II
kroatische / serbische Texte  III
MARTIN LUTHER IM JENSEITS
PROPHET MOHAMMED IM JENSEITS
EMANUEL SWEDENBORG IM JENSEITS
LINKS
ENGLISH / DUTCH/SPAINISH


Molitva za umrle . . . . Pomoc putem ljubavi . . . . 18. 4. 1939 B. D. Broj: 0870

Blagoslovljeni neka su oni koji u sebi osjecaju snagu iz ljubavi poniklu . . . . Ko tu u ljubavi djeluje, snaga mu se povecava i nikad ne dopusta da on postane otpadnik, njegov duh se uzdize i ne trazi nikad povratak u svoje tijelo.

A sada usmjeri svoj pogled ka gore i spomeni se onih cija dusa u zivotu na ovom svijetu ne nade spasenje. Sto se svesrdnije tvoja molitva uzdize utoliko ce laksi biti njihov teret, jer njima je neprekidno potrebna pomoc, koja im se pruza kroz molitvu. Patnje njihovog nesavrsenog stanja su neizmjerne. A ako hoce da prociscavanje uspije i da im se omoguci prelazak u carstvo svjetla, moraju proci kroz sve poteskoce. Ovi jadnici se neprestano obracaju ljudima za pomoc, a bivaju tako slabo usliseni. Za njih je pak od sveobuhvatnog znacaja hoce li poziv za pomoc biti uslisen ili ne. Bezbrojne duse salju svakodnevno na Zemlju poziv za pomoc. Ta, one su u neprestanoj nevolji. I koliko god mi ove duse u molitvama spominjali, nedovoljno je, ako se moraju osloboditi iz muke. Ljude bi beskrajno opteretila slika njihove tuzne sudbine, pa bi oni svoj daleki put na Zemlji hodili pod uzasnim pritiskom. No, ipak treba da znate da vi neizrecivo mnogo mozete pridonijeti tome, da se sudbina ovih siromaha ublazi, da treba da se samo s ljubavlju u srcu obracate Ocu na nebesima za ove duse, kako biste umanjili njihovu patnju i dali im snage, koja se tako ispoljava, da se zudnja ovih siromaha okrece svjetlu i da joj dobri duhovi- kojima je ova zudnja najprije potrebna kako bi se s ciljem da pomognu mogli umijesati- sada mogu odgovoriti. Ako covjek na ovom svijetu luta a prizna svoju zabludu na onom svijetu, onda njegov polozaj nije toliko uzasan, jer on ce sada svom svojom voljom stremiti ka pobosljanju svoje sudbine, a naci ce i djelotvornu podrsku.

Ali oni koji ne znaju, duhovno sasvim slijepe duse koje su bez ikakve spoznaje otisli na onaj svijet, trpe uzasne muke zbog svoje zadrtosti . . . . Pomoc je i za njih spremna, cim oni budu voljni da ju prihvate. Ali dokle god su u potpunom neznanju, nista im ne moze pomoci nego svesrdna ljudska molitva, koja i onim dusama daje snagu, tako sto one na sebi osjete ljubav i njenu snagu, te kroz ovo dobro djelo postaju popustljive i poslusne i tada se i same pozabave uzrokom ovog olaksanja te se polako priblizavaju svjetlosti . . . .Pruziti pomoc ovakvim dusama je djelo ljubavi, koje je i Gospodinu milo . . . . Amen
B.D. BR. 0870

18.4.1939
MOLITVA ZA UMRLE.... POMOĆ PUTEM LJUBAVI....
Blago onima koji na sebi osjete snagu koja je nikla iz ljubavi .... Onaj tko djeluje u ljubavi, njemu se snaga umnožava i ne pušta ga nikada više da (ot-)padne, duh mu se uzdiže i nikada više ne želi (ići) u svoju ljušturu. A sada podigni svoj pogled ka gore i sjeti se onih koji spas duše nisu pronašli u zemaljskom postojanju. Što se srdačnije vine tvoja molitva, utoliko će njima lakše breme/muka biti, jer njima je neprestano neophodna pomoć, koja im uz pomoć/putem molitve biva prenešena/proslijeđena. Muke/patnje njihovog nesavršenog stanja su neizmjerne, pa ipak moraju ići teškim putem, kako bi proces čišćenja kod njih bio uspješan i kako bi im omogućio prelazak u carstvo svjetla. Ti jadnici se neprestano ljudima obraćaju za pomoć i nailaze na tako malo sluha, a od tako je ogromnog značenja za njih hoće li njihov poziv biti uslišen ili ne. Svakodnevno bezbrojne duše šalju poziv u pomoć na zemlju, jer su u neprestanoj nevolji. I nikad dosta obraćanja u molitvi tim dušama, kako bi bile oslobođene od agonije/patnje.
Oslikati ljudima njihovu tužnu sudbinu, beskrajno bi ih opterećivalo i njihov daljnji put na zemlji hodili bi pod strahovitim pritiskom, ali uvijek trabate znati kako neizrecivo mnogo možete pridonijeti tome da se sudbina tih jadnika olakša, da vi samo u ljubavlju srca možete moliti Oca na nebu za pomoć ovim dušama kako bi time umanjili njihovu patnju i kako bi im prenijeli/posredovali snagu, koja se ispoljava tako što se volja ovih siromaha okreće ka svjetlu i da im se tako može odgovoriti od strane dobrih duhovnih bića, koja međutim tu volju trebaju kako bi uopće mogla priskočiti u pomoć.
Ako/kada čovjek na zemlji griješi i u onostranom svoju grešku spozna, (tada) njegova situacija/pozicija nije tako grozna, jer on tada s punom voljom teži/stremi poboljšanju svoje pozicije i nalazi konkretnu podršku; međutim neznalice i duhovno potpuno slijepe duše, koje su bez ikakve spoznaje prešle na drugu stranu, prolaze kroz neopisive patnje zbog svoje okorjelosti/zatucanosti .... Pomoć je i njima spremna, samo ako su voljni prihvatiti je, ali u potpunom neznanju ništa im ne može pomoći do iskrena molitva ljudi koja tim dušama daje snagu, time što oni (tada) na sebi osjećaju ljubav i njenu silu i putem tog dobročinstva postaju popustljivi i prilagodljivi i sada sa svoje strane tragaju za uzrokom tog olakšanja i polagano dolaze bliže svjetlosti .... Donijeti svjetlo takvim dušama je djelo ljubavi koje je Gospodu milo .... Amen
 Top